050 - 590 4566    Kivikonlaita 42, 00940 Helsinki
Sähköposti: myynti@lattiamies.fi

Lattiavalu ja muut betonivalut

Lattiavalu

Lattiavalu on todella tärkeä vaihe työmaalla. Betonilattian korjaaminen on erittäin hidasta ja kallista, joten panostammekin laatuun paljon. Teemme ainoastaaan A-luokan lattioita ja tyytyväinen asiakas onkin aina maalimme. Teemme kaikenlaiset valutyöt kuten sillat, terassit, omakotitalot, kerrostalot ym. Suurten toimitusmäärien ansiosta voimme myydä asiakkaillemme betonin pumpattuna valutyön ohella todella kilpailukykyiseen hintaan.

Toimialueemme lattiavaluissa on Uusimaa. Päätoimialueemme lattiavalulle ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Järvenpää sekä lähialueet noin 150km säteellä Helsingistä.

Katso asiakkaamme suosittelu pdf-muodossa:
Lattiavalu Espoossa 2012

Tältä sivulta löydät lattiavalun hinnaston sekä hintalaskurin, videoita suorittamistamme lattiavaluista sekä tietoa lattiavalun valuvalmisteluista, jälkihoidosta sekä sementtiliiman hionnasta.

Jos olet kiinnostunut Autotallin lattiavalusta, siirry autotallin lattiavalu-sivullemme Autotallin lattiavalu

Teemme lattiavaluja säännöllisesti myös seuraavilla paikkakunnilla:
- Kerava - Mäntsälä - Tuusula - Nurmijärvi - Hyvinkää - Sipoo - Porvoo - Klaukkala - Nummela - Lahti - Kirkkonummi -

Lattiavalutyön ja lattiabetonin hinnasto

€ 6.50 / m2

Lattiavalutyön hinta
Minimiveloitus 320€ Alv 0%

€ 145.00 / m3

Lattiabetoni K30 pumpattuna
Yli 6m3 toimituksille Alv 0%

€ 4.50 / m3

Betonin lämmityslisä ajalla
1.11.-30.4. Alv 0%

Laske lattiavalun hinta:


Anna lattian pinta-ala m2

m2

Anna laatan paksuus millimetereinä

mm

ALLA KUVAAMIAMME LATTIAVALU-VIDEOITA

Hallin lattiavalu Helsinki 30.4.2021:

Elämyslattian lattiavalu Helsinki 6.5.2021:

Lattiavalu Espoo 2013:

Lattiavalu Vantaa 2015:

VALUVALMISTELUT

Lataa valuvalmistelut pdf-tiedostona

1. Valaistus ja lämpötila

On huolehdittava riittävästä valaistuksesta ja lämpötilasta. Lämpötilan tulisi olla vähintään +10 astetta lattian rajassa. Lämpötilan ollessa liian alhainen lämmin betoni höyryää ja vääristää käyttämämme laaserin sädettä, joka aiheuttaa epätasaisuuksia lattiaan. Huomioikaa valoja ja lämmitystä järjestäessänne että sähköjohdot eivät kulje lattialla.

2. Valukorko (lähtökorko)

Valukorko (lähtökorko) on merkattava selvästi seinään tasan 1 metri betonilattian halutusta korkeudesta(taso jolla korkeudella valetun betonin yläpinta tulee olemaan) ylöspäin. Yksi merkki riittää jos valettavassa tilassa ei ole väliseiniä. Jos taas väliseiniä on, täytyy valukorko merkata jokaiseen seinään koko seinän leveydeltä. Halutessanne voimme tehdä korkojen merkkauksen puolestanne hintaan 80 euroa + alv 24%.

3. Lattiakaivot, kurasyöppö ja Unidrain

Lattiakaivot ja varsinkin Unidrain ja kurasyöppö tulisi kiinnittää hyvin ennen lattiavalua. Mieluiten kiinnitys olisi tehtävä ruuvaamalla tai valamalla.

4. Kaatoalueet

Väliseinien nurkkien paikat tulee merkata alueilla joille tulee lattiakaatoa kuten esimerkiksi sauna, pesuhuone ja kodinhoitohuone. Merkkaus on hyvä tehdä esim. 50cm harjateräksen pätkillä. Merkkaus suoritetaan siten että harjateräs on pystyssä väliseinien keskilinjassa nurkkien kohdalla.

5. Suojaus

Valaessa betoni roiskuu aina jonkin verran, joten seinät ja ovet olisi hyvä suojata noin 1-1,5 metrin korkeuteen saakka. Ikkunat tulisi suojata koko korkeudelta (edellyttäen että ikkunat on jo asennettu).

Tilaa lattiavalu

Pyydä tarjous lattiavalusta

LATTIAVALUN JÄLKIHOITO JA SEMENTTILIIMAN HIONTA

Lattiavalun jälkihoito

Lattiavaluun erittäin tärkeänä osana kuuluu valun jälkihoito. Kun lattiavalu jälkihoidetaan oikein, saadaan paras mahdollinen lopputulos ja lattiaan syntyvät halkeamat saadaan minimoitua.

Lattian jälkihoidon voi suorittaa kolmella vaihtoehtoisella tavalla. Mikä tahansa näistä kolmesta vaihtoehdosta riittää yksistään jälkihoidoksi.

1. Suosituin vaihtoehto on tilata jälkihoitoaineen levitys lattiavalun tilauksen yhteydessä, jolloin levitämme jälkihoitoaineen joko heti valun valmistuttua tai viimeistään valua seuraavana päivänä. Jälkihoitoaine muodostaa lattian pintaan kalvon joka estää lattian kuivumisen liian nopeasti. Jälkihoitoaineen levitettynä voit tilata meiltä valun yhteydessä hintaan 1,50 €/m2 + alv 24%.

2. Toinen vaihtoehto on levittää rakennusmuovi lattiavalun päälle valua seuraavana päivänä. Muovi poistetaan 1-2 viikkoa valun jälkeen riippuen onko käytetty Nopeasti Pinnoitettavaa betonia (NP) vai tavallista lattiabetonia.

3. Kolmas vaihtoehto on kastella lattiaa siten että se pysyy kosteana ensimmäiset 1 - 2 viikkoa betonilaadusta riippuen. Tämä on kaikista työläin tapa jälkihoidolle ja siksi vähiten suosituin näistä kolmesta.

Miksi lattiavalu tulee jälkihoitaa ja kuinka kauan?
Lattiavalun kovettuminen ja kuivuminen ovat kaksi eri asiaa. Betonin täytyy saada kovettua riittävästi ennen kuin se alkaa kuivua, jotta lattian halkeilu olisi minimaalista. Tämän vuoksi lattiaa tulee jälkihoitaa 1-2 viikkoa valun jälkeen käytettävästä betonilaadusta riippuen. Normaalia Lattiabetonia käytettäessä jälkihoitoa tulee jatkaa 2 viikkoa kun taas Nopeasti Pinnoitettavaa NP-betonia käytettäessä riittää viikko.

Mitä seuraa jos jälkihoitoa ei ole suoritettu?
Ilman jälkihoitoa jätettyyn lattiaan tulee normaalia enemmän halkeamia. Lattia voi myös kipristyä lattialaatan reunoilta, joka tarkoittaa lattialaatan reunojen kohoamista ylöspäin lattian kuivuessa ennen betonin riittävää kovettumista.


Sementtiliiman hionta

Lattian jälkihoidon jälkeen tulisi suorittaa sementtiliiman hionta. Sementtiliima on ohut hauraampi kerros lattian pinnassa, joka hidastaa lattian kuivumista. Sementtiliima on poistettava joka tapauksessa ennen pintamateriaalien asennusta ja koska se hidastaa kuivumista on järkevää hoitaa hionta heti jälkihoidon päätyttyä. Hionnan voi suorittaa itse vuokraamalla laitteet tai tilata suoritettuna Lattiamieheltä, jolloin hoidamme hionnan ammattikoneilla ja ammattimiehillä sovittuna päivänä. Sementtiliiman hionta timanttikoneella suoritettuna ammattilaistemme toimesta 4,50 €/m2 + alv 24% (minimiveloitus 200€ + alv).

Jälkihoidon ja sementtiliiman hionnan hinnasto€ 1.50 / m2

Jälkihoitoaine levitettynä
Alv 0%

€ 4.50 / m2

Sementtiliiman hionta timanttikoneella
Minimiveloitus 200 € Alv 0%