050 - 590 4566    Kivikonlaita 42, 00940 Helsinki
Sähköposti: myynti@lattiamies.fi

Lattiavalu ja muut betonivalut

Lattiavalu

Lattiavalu on todella tärkeä vaihe työmaalla. Betonilattian korjaaminen on erittäin hidasta ja kallista, joten panostammekin laatuun paljon. Teemme ainoastaan A-luokan lattioita ja tyytyväinen asiakas onkin aina tavoitteemme. Teemme kaikenlaiset valutyöt kuten omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, terassit, parvekkeet, autotallit, hallit, porrasvalut jne. Suurten toimitusmäärien ansiosta voimme myydä asiakkaillemme betonin pumpattuna valutyön ohella todella kilpailukykyiseen hintaan.

Toimialueemme lattiavaluissa ja betonipumppauksissa on Uusimaa. Päätoimialueemme ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Järvenpää sekä lähialueet noin 150km säteellä Helsingistä.

Katso asiakkaamme suosittelu pdf-muodossa:
Lattiavalu Espoossa 2012

Lattiavalun laatuvaihtoehdot ovat:

  • 1. Käsin hierretty ja käsin liipattu lattiavalu
  • 2. Konehierretty ja käsin liipattu lattiavalu
  • 3. Konehierretty ja koneliipattu lattiavalu (ns. konepinta)
  • 4. Konehierretty ja koneliipattu lattiavalu sisältäen sirotteen (Mastertop, Neodur HE2 ja vastaavat)

SELVENNYS ERILAISTEN VALUVAIHTOEHTOJEN EROISTA:


1. Käsihierretty ja käsiliipattu lattiavalu
Yleisin valuvaihtoehto. Pinta on tarkoitus päälystää jollakin materiaalilla, esim. parketilla tai laatalla. Riittävä suurimpaan osaan käyttötarkoituksista. A-luokan suoruustakuu.

2. Konehierretty ja käsiliipattu lattiavalu
Konehierto tekee lattiasta vielä käsihiertoa tasaisemman ja suoremman. Konehierron jälkeen lattia vielä käsiliipataan joka siloittaa pintaa. Tätä vaihtoehtoa suositellaan aina ja etenkin jos pinnan suoruusvaatimus on normaalia suurempi, esimerkiksi pintaan on tulossa suurikokoinen laatta tai liimaparketti. A-luokan suoruustakuu.

3. Konehierretty ja koneliipattu lattiavalu (ns. konepinta)
Paras laatuvaihtoehto. Lattia konehierretään ja koneliipataan. Pinnasta tulee erittäin suora, kova ja sileä. Tätä vaihtoehtoa käytetään silloin kun halutaan parasta mahdollista laatua. Yleisin käyttötarkoitus ovat kohteet joissa betonilaatasta tehdään lopullinen lattiapinta(betoni siis jää näkyville eikä pinnoiteta) tai jos lattia on tarkoitus maalata tai pinnoittaa epoksilla. A-luokan suoruustakuu.

4. Konehierretty ja koneliipattu lattiavalu sisältäen sirotteen (Mastertop, Neodur HE2 ja vastaavat)
Käytetään yleensä teollisuushallien valuissa sekä autotallien ja autokatosten valuissa. Sama kuin yllä oleva konehierretty ja koneliipattu lattia, jonka lisäksi hiertovaiheessa lattian pintaan hierretään erittäin hyvin kulutusta kestävä sirotepinta. Tästä lattiatyypistä käytetään yleiskielessä nimitystä Mastertop. Pinta kestää muun muassa nastarenkailla päivittäisen ajon pinnan rapautumatta vuosienkaan kovassa käytössä.

Lattiabetoni

Toimitamme kaikki betonilaadut pumpattuna omalla kalustolla ja henkilöstöllä edulliseen kiinteään kuutiohintaan. Yleensä suoritamme kohteissa lattiavalutyön sekä toimitamme lattiabetonin pumpattuna. Meiltä saat tarvittaessa myös pelkästään betonitoimituksen pumpattuna.

Yleisimmin käytetyt lattiabetonilaadut ovat:

  • 1. Lattiabetoni C25/30 hieno16 S3
  • 2. Lattiabetoni Nopeasti Pinnoitettava NP C25/30 hieno16 S3
  • 3. Lattiabetoni Säänkestävä C30/37 hieno16 S3

SELVENNYS YLEISIMMIN KÄYTETTYJEN BETONILAATUJEN EROISTA:


1. Lattiabetoni C25/30 hieno16 S3
Yleisin lattiavaluissa käytettävä betonilaatu. Soveltuu erinomaisesti nimenomaan lattioiden valuihin. Kuivumisaika noin 1cm per viikko työmaan olosuhteista riippuen.

2. Lattiabetoni Nopeasti Pinnoitettava NP C25/30 hieno16 S3 (suosittelemme tätä vaihtoehtoa)
Lattiavaluihin tarkoitettu nopeasti kuivuva betonilaatu. Kuivuu puolet nopeammin kuin tavallinen lattiabetoni, kuivumisaika noin 2cm per viikko työmaan olosuhteista riippuen. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa jotta lattia ehtii kuivua riittävästi ennen pinnoitemateriaalien asennusta ja työmaan aikataulut eivät viivästy betonin kuivumisesta johtuen.

3. Lattiabetoni Säänkestävä C30/37 hieno16 S3
Lattiavaluihin tarkoitettu säänkestävä betonilaatu. Käytetään ulkotilojen valuissa jotka joutuvat säärasitukselle, kuten terassilaatat, parvekkeet, autokatos, ulkoportaat jne.

Tältä sivulta löydät lattiavalun ja lattiabetonin hinnaston sekä hintalaskurin, videoita suorittamistamme lattiavaluista sekä tietoa lattiavalun valuvalmisteluista, jälkihoidosta sekä sementtiliiman hionnasta.

Jos olet kiinnostunut Autotallin lattiavalusta, siirry autotallin lattiavalu-sivullemme
Autotallin lattiavalu

Teemme lattiavaluja säännöllisesti myös seuraavilla paikkakunnilla:
- Kerava - Mäntsälä - Tuusula - Nurmijärvi - Hyvinkää - Sipoo - Porvoo - Klaukkala - Nummela - Lahti - Kirkkonummi -

Lattiavalutyön hinnasto 2022 - 2023

€ 7.00 / m2

Lattiavalutyön hinta
Käsin hierretty ja käsin liipattu
Minimiveloitus 340€ Alv 0%

€ 9.00 / m2

Lattiavalutyön hinta
Konehierto + käsiliippi
Minimiveloitus 440€ Alv 0%

€ 15.50 / m2

Lattiavalutyön hinta
Konehierto + koneliippaus
Minimiveloitus 760€ Alv 0%

€ 22.50 / m2

Lattiavalutyön hinta
Konehierto + koneliippaus + sirote
Minimiveloitus 760€ + 7€/m2 Alv 0%

Lattiabetonin hinnasto 2022 - 2023

€ 153.00 / m3


Lattiabetoni C25/30 h16 S3

Kuljetettuna ja pumpattuna
Yli 6m3 toimituksille Alv 0%

€ 183.00 / m3


Säänkestävä lattiabetoni
C30/37 h16 S3
Kuljetettuna ja pumpattuna
Yli 6m3 toimituksille Alv 0%

€ 193.00 / m3


Nopeasti kuivuva lattiabetoni
NP C25/30
Kuljetettuna ja pumpattuna
Yli 6m3 toimituksille Alv 0%

€ 130.00 / valukerta

Betoninpumpun peränpesumaksu
Veloitetaan vain jos betonipumpun perää ei saa pestä työmaalla
Alv 0%

€ 4.50 / m3

Betonin lämmityslisä
Veloitetaan vain talvikaudella
aikavälillä 1.11.-30.4.
Alv 0%

Hintaan sisältyy betoni, betonin kuljetukset, betonin pumppaus ja kaikki muut kulut

Lattiavalun hintalaskuri 2022 - 2023

Laske lattiavalun hinta

Valitse haluamasi valuvaihtoehto:
Valitse haluamasi betonilaatu:

Kokonaishinta

Hinta 00.00+ alv 24%

Kokonaishinta sisältäen arvonlisäveron 24%

Ajalla 1.11.-30.4. lisätään betonin lämmityslisä 4,50€/m3 + alv 24%. Hintaan kuuluu lattiabetoni kuljetettuna ja pumpattuna kaikkine kuluineen.

Pyydä tarjous

VIDEOITA TOTEUTTAMISTAMME LATTIAVALUISTA

Omakotitalon lattiavalu 2021:

Hallin lattiavalu Helsinki 30.4.2021:

Elämyslattian lattiavalu Helsinki 6.5.2021:

Lattiavalu Espoo 2013:

Lattiavalu Vantaa 2015:

VALUVALMISTELUT

Lataa valuvalmistelut (pdf)

1. Valaistus ja lämpötila

On huolehdittava riittävästä valaistuksesta ja lämpötilasta. Lämpötilan tulisi olla vähintään +10 astetta lattian rajassa. Lämpötilan ollessa liian alhainen lämmin betoni höyryää ja vääristää käyttämämme laaserin sädettä, joka aiheuttaa epätasaisuuksia lattiaan. Huomioikaa valoja ja lämmitystä järjestäessänne että sähköjohdot eivät kulje lattialla.

2. Valukorko (lähtökorko)

Valukorko (lähtökorko) on merkattava selvästi seinään tasan 1 metri betonilattian halutusta korkeudesta(taso jolla korkeudella valetun betonin yläpinta tulee olemaan) ylöspäin. Yksi merkki riittää jos valettavassa tilassa ei ole väliseiniä. Jos taas väliseiniä on, täytyy valukorko merkata jokaiseen seinään koko seinän leveydeltä. Halutessanne voimme tehdä korkojen merkkauksen puolestanne hintaan 100 euroa + alv 24%.

3. Lattiakaivot, kurasyöppö ja Unidrain

Lattiakaivot ja varsinkin Unidrain ja kurasyöppö tulisi kiinnittää hyvin ennen lattiavalua. Mieluiten kiinnitys olisi tehtävä ruuvaamalla tai valamalla.

4. Kaatoalueet

Väliseinien nurkkien paikat tulee merkata alueilla joille tulee lattiakaatoa kuten esimerkiksi sauna, pesuhuone ja kodinhoitohuone. Merkkaus on hyvä tehdä esim. 50cm harjateräksen pätkillä. Merkkaus suoritetaan siten että harjateräs on pystyssä väliseinien keskilinjassa nurkkien kohdalla.

5. Suojaus

Valaessa betoni roiskuu aina jonkin verran, joten seinät ja ovet olisi hyvä suojata noin 1-1,5 metrin korkeuteen saakka. Ikkunat tulisi suojata koko korkeudelta (edellyttäen että ikkunat on jo asennettu).

Tilaa lattiavalu

Pyydä tarjous lattiavalusta

LATTIAVALUN JÄLKIHOITO JA SEMENTTILIIMAN HIONTA

Lattiavalun jälkihoito

Lattiavaluun erittäin tärkeänä osana kuuluu valun jälkihoito. Kun lattiavalu jälkihoidetaan oikein, saadaan paras mahdollinen lopputulos ja lattiaan syntyvät halkeamat saadaan minimoitua.

Lattian jälkihoidon voi suorittaa kolmella vaihtoehtoisella tavalla. Mikä tahansa näistä kolmesta vaihtoehdosta riittää yksistään jälkihoidoksi.

1. Suosituin vaihtoehto on tilata jälkihoitoaineen levitys lattiavalun tilauksen yhteydessä, jolloin levitämme jälkihoitoaineen joko heti valun valmistuttua tai viimeistään valua seuraavana päivänä. Jälkihoitoaine muodostaa lattian pintaan kalvon joka estää lattian kuivumisen liian nopeasti. Jälkihoitoaineen levitettynä voit tilata meiltä valun yhteydessä hintaan 1,50 €/m2 + alv 24%.

2. Toinen vaihtoehto on levittää rakennusmuovi lattiavalun päälle valua seuraavana päivänä. Muovi poistetaan 1-2 viikkoa valun jälkeen riippuen onko käytetty Nopeasti Pinnoitettavaa betonia (NP) vai tavallista lattiabetonia.

3. Kolmas vaihtoehto on kastella lattiaa siten että se pysyy kosteana ensimmäiset 1 - 2 viikkoa betonilaadusta riippuen. Tämä on kaikista työläin tapa jälkihoidolle ja siksi vähiten suosituin näistä kolmesta.

Miksi lattiavalu tulee jälkihoitaa ja kuinka kauan?
Lattiavalun kovettuminen ja kuivuminen ovat kaksi eri asiaa. Betonin täytyy saada kovettua riittävästi ennen kuin se alkaa kuivua, jotta lattian halkeilu olisi minimaalista. Tämän vuoksi lattiaa tulee jälkihoitaa 1-2 viikkoa valun jälkeen käytettävästä betonilaadusta riippuen. Normaalia Lattiabetonia käytettäessä jälkihoitoa tulee jatkaa 2 viikkoa kun taas Nopeasti Pinnoitettavaa NP-betonia käytettäessä riittää viikko.

Mitä seuraa jos jälkihoitoa ei ole suoritettu?
Ilman jälkihoitoa jätettyyn lattiaan tulee normaalia enemmän halkeamia. Lattia voi myös kipristyä lattialaatan reunoilta, joka tarkoittaa lattialaatan reunojen kohoamista ylöspäin lattian kuivuessa ennen betonin riittävää kovettumista.


Sementtiliiman hionta

Lattian jälkihoidon jälkeen tulisi suorittaa sementtiliiman hionta. Sementtiliima on ohut hauraampi kerros lattian pinnassa, joka hidastaa lattian kuivumista. Sementtiliima on poistettava joka tapauksessa ennen pintamateriaalien asennusta ja koska se hidastaa kuivumista on järkevää hoitaa hionta heti jälkihoidon päätyttyä. Hionnan voi suorittaa itse vuokraamalla laitteet tai tilata suoritettuna Lattiamieheltä, jolloin hoidamme hionnan ammattikoneilla ja ammattimiehillä sovittuna päivänä. Sementtiliiman hionta timanttikoneella suoritettuna ammattilaistemme toimesta 4,50 €/m2 + alv 24% (minimiveloitus 200€ + alv).

Jälkihoidon ja sementtiliiman hionnan hinnasto€ 1.50 / m2

Jälkihoitoaine levitettynä
Alv 0%

€ 4.50 / m2

Sementtiliiman hionta timanttikoneella
Minimiveloitus 200 € Alv 0%