050 - 590 4566    Kivikonlaita 42, 00940 Helsinki
Sähköposti: myynti@lattiamies.fi

Säänkestävä betoni ja säänkestävän betonin hinta 2022 - 2024

Säänkestävä betoni ja pakkasbetoni sekoitetaan monesti keskenään nimen vuoksi. Säänkestävä betoni on huokoistettu betonilaatu, lujuusluokaltaan nykymääritysten mukaan aina vähintään C30/37. Säänkestävää betonilaatua käytetään ulkotiloissa jotka pääsevät kastumaan ja jäätymään talvella. Huokoistuksen ja suuremman lujuusluokan ansiosta betoni kestää toistuvan jäätymis-sulamisrasituksen kärsimättä ja rapautumatta. Toisin sanoen säänkestävän betonin sisään jää pieniä ilmakuplia, joihin vesi pääsee jäätyessään laajentumaan vahingoittamatta itse betonia.

Tavallinen betoni rapautuu pikkuhiljaa pinnasta joutuessaan vuosien varrella toistuvan jäätymis-sulamisrasituksen alaiseksi. Säänkestävyys voidaan tilata lisäominaisuutena lähes kaikkiin betonilaatuihin. Säänkestävää betonia ei voida valaa pakkasolosuhteissa, vaan lämpötilan on oltava yli 0°C, mielellään yli 5°C. Pakkasbetoni taas soveltuu valettavaksi jopa -15°C olosuhteissa. Pakkasbetonia käytetään vain erikoistilanteissa talvella, lähinnä onteloiden saumavaluihin, erilaisiin juotosvaluihin sekä valuharkkojen täyttövaluihin pakkasolosuhteissa. Pakkasbetonista ei voi valaa esimerkiksi lattioita. Kylmissä talviolosuhteissa jos joudutaan valamaan esimerkiksi lattialaattoja täytyy betonin lämmityslisän lisäksi tilata betoniin extralämpö, jolloin betoni on vähintään 30 asteista.

Säänkestävän betonin yleisimmät käyttökohteet ovat parvekkeet, terassit ja patiot. Myös sokkeleissa käytetään useasti säänkestävää betonia, ei kuitenkaan aina. Rakennesuunnittelija on yleensä määrittänyt rakennepiirustuksiin vaadittavan betonilaadun.

Säänkestävyyden voi lisätä mihin tahansa betonilaatuun. Säänkestävän betonin rasitusluokka on C30/37 XF3, betoninin lujuusluokka on siis aina vähintään K37 nykymääräysten mukaan. Vanhaa hiukan edullisempaa XF1 rasitusluokkaa emme enää yleisesti käytä, koska se ei ole enää nykymääräysten mukainen. Haluttaessa heikompaa XF1 rasitusluokkaakin on saatavilla. Hintaero rasitusluokkien XF1 ja XF3 välillä on erittäin pieni. Voimme toimittaa tarvittaessa myös suurempia lujuusluokkia. Säänkestävyyden lisähinta mihin tahansa betonilaatuun:

Säänkestävävyyden lisähinta mihin tahansa betonilaatuun K37 C30/37 XF3 rasitusluokka:

30€ / m3 + alv 24%

Alla on kuutiohinnat sekä tarkka hintalaskuri säänkestävälle lattiabetonille. Saat laskettua hinnan lattiavalulle säänkestävällä betonilla sekä kaikille muille valuille joissa käytetään säänkestävää lattiabetonia.

Säänkestävän Lattiabetonin hinta kuljetettuna ja pumpattuna 2022 - 2024:

6m3 ja enemmän: Säänkestävän betonin kuutiohinta 183€/m3 + alv 24%

0m3 - 6m3: Laske hinta alla olevalla laskurilla


Hinta sisältää säänkestävän lattiabetonin toimitettuna kohteeseen, kuljetuksen ja pumppauksen kohteen mukaan perästäpumpattavalla betonipumppuautolla tai puomillisella pumppuautolla kaikkine kuluineen. Hinta on voimassa pääkaupunkiseudulla ja pääkaupunkiseudun lähialueilla. Reilusti suuremmissa määrissä hinta tippuu ja laskemme sinulle erillisen tarjouksen.

Laske säänkestävän lattiabetonin hinta

Anna arvioitu betonimäärä kuutioina. Voit laittaa myös yhden desimaalin. Esimerkiksi 3 tai 3.4

Anna betonimäärä:

Kokonaishinta

Hinta 00.00+ alv 24%

Kokonaishinta sisältäen arvonlisäveron 24%

Ajalla 1.11.-30.4. lisätään betonin lämmityslisä 4,50€/m3 + alv 24%. Hintaan kuuluu säänkestävä lattiabetoni kuljetettuna ja pumpattuna kaikkine kuluineen.

Pyydä tarjous

Säänkestävän betonin hinta on voimassa pääkaupunkiseudulla sekä lähikunnissa:
- Helsinki - Espoo - Vantaa - Järvenpää - Kerava - Mäntsälä - Tuusula - Nurmijärvi - Hyvinkää - Sipoo - Porvoo - Klaukkala - Nummela - Lahti - Kirkkonummi -

Lattiamies kokemuksia

ALLA VIDEOITA SUORITTAMISTAMME BETONITOIMITUKSISTA SÄÄNKESTÄVÄLLÄ BETONILLA

Sokkelivalu Espoossa 15.4.2021 säänkestävällä sokkelibetonilla:

Onteloiden saumavalu säänkestävällä juotosbetonilla Espoossa 20.4.2021: